onsdag, december 21, 2005

Ljuset segrar över mörkret

Kreationisterna får kräla tillbaka under stenarna igen. Där hör de hemma.

Lagom till jul får "evangelierna" ny kraft att omvärdera de tveksamma
påståenden och den orealistiska syn på jordens och livets utveckling som vissa mörka bakåtsträvande krafter in USA, står för (De finns nog även på andra närmre håll åxå.).

"Creationism", innebär en tro i motsats till Evolutionsläran, att livets uppkomst och utveckling är så komplext att det inte kan förklaras med slumpen som ensam drivkraft.

Lysenko (sovjetisk genetiker/biolog under Stalintiden), hävdade möjligen mot sitt eget bättre vetande, men med ledarnas gillande, att giraffens halslängd kommit sig av att de sträckt sig allt längre för varje generation. Det passade kommunismen perfekt.

Enligt Darwinistisk tradition (den i normala vetenskapliga sammanhang förhärskande) är det istället så att de giraffer som ger avkomma med längre hals "väljes ut" beroende på att de har ett högre överlevnadsvärde till att i sin tur lämna bättre avkomma än de som har kortare halsar.

Det är inte endast i diktaturer som avvikande idéer får fotfäste. Även vissa religiösa riktningar (inte minst inom exempelvis Islam, m fl) siktar ofta över målen och skjuter budbäraren innan de tagit del av budskapet

http://www.cnn.com/2005/LAW/12/20/intelligent.design/index.html

Jag kan inte annat än gratulera de uppväxande amerikanerna till att de i framtiden med lagligt stöd, kan hävda sin rätt att fortsätta få vara människor utan att någon flummig religiös överhet ska få bestämma vad de ska lära sig inom skolans biologiundervisning.

Opium är som religion för folket! ? Fundamentalistisk Socialism eller Kreationism är ju minst sagt lika otäcka. Och det är alltid någon sate som tjänar på irrlärorna.

Biologi är vetenskap - låt vetenskapen styras vetenskapligt och inte av humbug!

/R

Inga kommentarer: