tisdag, juli 18, 2006

Varför spelar inte Henke och Slatan i EU-laget?

En sak som jag funderar på är varför Sverige och Danmark likväl som Italien och Frankrike, Tyskland och alla andra fullvärdiga medlemmar i EU envisas med att sända egna landslag till Världsmästerskap i fotboll och ishockey.

När det gäller europeiska mästerskap är naturligtvis frågan inte lika intrikat men föreställ det kaos som skulle bli fallet om samtliga drygt 50 stater i USA skulle envisas med detta okynne.

VM skulle antagligen inte räcka till. Vi skulle bli tvungna att minska världen och öka arenorna samt kringutrustningen såsom hotell och restauranger (och bordeller i vissa fall).

Är det inte dags att bestämma sig snart (Sverige gick med i EU för 10 år sedan) om vi verkligen ska tillhöra unionen eller inte.

Vi förväntas följa lagar och direktiv. Vi ska dela med oss av mark och vatten. Våra företag är snart allmän egen för EU. Vi kommer sannolikt att bli beskattade även av EU samt skicka våra ungdomar på uppdrag i EUs "goda" namn. Exempelvis till konflikthärdar som Mellanöstern (Israel visavi Hizbolla/Libanon/Iran/Palestina är en just nu pågående konflikt som alltmer visar Sveriges oduglighet att svara på katastroflarm och ta hem medborgare).

Vad ska det egentligen tjäna till att ha alla dessa överheter när vi får ut så litet från kommun, landsting, Stat, EU och för vissa dessutom kyrka.

Vi behöver antagligen tänka efter mer kring dessa frågor innan det är försent.
"Den som tar Din sista skattekrona vinner" ju som bekant.

Nu står jag i begrepp att skicka frågan vidare till regering riksdag samt organisationerna inom idrotten.

/Bergablogger

Inga kommentarer: