Det vore trevligt att få vara med lite oftare!
Inte skulle det väl skada någon vanlig medborgare, om den representativa demokratin fick stryka på foten, till förmån för en Direktare form.
Med Direktare Demokrati uppnår vi alla så mycket mer genom så mycket mindre insats och kostnad.
Det är fortfarande 4600 personer anställda i regeringskansliet (varav c:a 600 utomlands?!).
Alla dessa personer upplyfter en lön som är betydligt högre än varje annan tjänsteman, som utför liknande eller t o m mer avancerade arbetsuppgifter, på andra ställen i vårt (annu så länge) svenska samhälle. (obs ej rasistiskt).
Dessutom ökar antalet ansällda hos detta verk eller myndighet, eller vad denna koloss på lerfötter nu räknas som, med 100 personer per år!!!!
Vad sysslar dessa överbetalda tjänstemän och kvinnor då med?
Jo de sysselsätter varandra till stor del. Detta är nu inte unikt för denna arbetsplats men ändå.
Hur mycket ska regeringskansliet få växa innan vi tvingas reformera företeelsen?
På ett liknande vis är många av de tjänstemän som är knutna till vår väl tilltagna kader av riksdagsmän välbetalda av svenska staten.
Sverige har en väl utbyggt system för att smörja och driva den sk demokratin (av representaivt slag). Det utgår presstöd och partistöd och ellehand olika föreingsbidrag till mer eller mindre tveksamma organisationer. Får ett nationalsocialistikst parti bara tillräckligt med väljare, så får de även försörjning till ett antal egna politrucker.
Utanförskap och bidragsförsörjning till arbetsföra gör naturligtvis också sitt till.
Listan kan även omfatta statstelevisonen och radion.Dessa betalar exempelvis ut resebidrag för medverkande i kafeprogram och annan veckotidningsmässig tv-produktion.
Jag och många med mej vill inte längre betala an massa onödiga skattepengar till detta.
Ge oss istället Direktare Demokrati.
Låt medborgarna var med hela tiden i real tid istället för att som nu endast vart fjärde år släpa oss till urnan. Annars kan vi snart ta plat si urnan själva i kremerat tillstånd.
/bergablågger
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar